לאחרונה פנינו יחד עם ארגוני סיוע נוספים לשר הבריאות ולמשרד הבריאות על מנת להתריע על הפערים המתעצמים בנגישותם לשירותי בריאות של קטינים אוקראינים שנכנסו לישראל במהלך השנה האחרונה, ועל הצורך לאפשר להם זכאות להסדר לאספקת שירותי בריאות מותאמים, שיאפשרו להם קבלת טיפול רפואי סדיר.
ככל שחולפים הימים, וככל שאין צפי לסוף הלחימה באוקראינה, הולכים ומתעצמים הפערים בין היקף וטיב השירותים הרפואיים שמוגשים במסגרת סניפי מרפאות טרם (האחראיות בשנה האחרונה על הטיפול בפליטי אוקראינה), לבין הצרכים הרפואיים השוטפים של הקטינים האוקראינים. בין אם מדובר באבחונים פסיכו-דידקטיים, בטיפול במחלות כרוניות, ובין אם מדובר בילדים עם מוגבלויות וצרכים מיוחדים או בילדים הנזקקים לתמיכה נפשית עקב הטראומות הקשות שעברו – כל אלה אינם זוכים למענה מספק.
שנה חלפה מאז פרצה המלחמה באוקראינה, וזהו הזמן להתמודד באומץ עם אתגרי ההגירה והפליטות שניצבים בפני ישראל ולגבש מענים מערכתיים עבור כלל הפליטים החוסים תחת הגנה קבוצתית מפני הרחקה בישראל, ללא הבדל דת צבע ומין. הענקת סעדים סוציאליים, ובפרט סעדים בריאותיים הינה חובה מוסרית, שיש לה גם היגיון בריאותי וכלכלי. הימנעות מגיבוש מענים ברי קיימא בשלב זה תהיה בכייה לדורות, ועלולה לפגוע אנושות בפליטים שחיים בינינו.
לקריאת הפניה בנושא בריאותם של ילדי פליטי אוקראינה
שנה חלפה מאז פרצה המלחמה באוקראינה, ועד כה לא הוסדרה לפליטי אוקראינה שמצאו מקלט בישראל נגישות לטיפול רפואי מקיף בקהילה.
פליטות ופליטים אלו, בעיקר נשים וילדיהן, הגיעו כשהם נושאים את פצעי המצוקה הבריאותית והנפשית של המלחמה, ואת הצורך במתן מעטפת בריאותית וסוציאלית מתאימה שתיתן מענים הולמים לצרכיהם.
עם זאת, ההגנה שלכאורה הוענקה לפליטים התגלתה כמוגבלת, ובפועל כמעט ואינה עונה על הצרכים החיוניים ביותר. ככל שחולף הזמן גם התקציבים הייעודים שהוקצו למוקד הסיוע הייעודי שהוקדם עבורם מתמעטים, ועימם גם נגישותם של הפליטים האוקראינים לשירותי בריאות ולמסגרות דיור. על הקשיים הללו התווספו לאחרונה גם מגבלות חדשות על תעסוקתם של פליטי אוקראינה, באופן שמטיל חשש כבד על יכולתם של הפליטים להתפרנס ולחיות כאן בכבוד.
לקריאת הפניה בנושא בריאות ורווחה